НОВИНИ

От ГЕРБ попитаха Корнелия Нинова дали е организатор на провокациите в Шарково

ГЕРБ с обвинение към председателя на БСП Корнелия Нинова, че е давала указания за подклаждане на напрежението в Шарково, където тече евтаназия на животни като превенция срещу разпространението на чума. Като доказателство депутатите Тома Биков и Антон Тодоров показаха видео от профила на Тодор Атанасов в социалните мрежи. В него той заявява, че е получил инструкции какво да правят протестиращите, ако по пътя към Шарково ги спре полиция.

Айше Сали
от Айше Сали
15:51, 21.07.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Всички, които пътувате натам, спирате по пътищата. Току-що говорих с Корнелия Нинова и тя каза кой където го спрат, там да остава! Не трябва да се връщате. Всички да остават там, където ги спрат. Тъй каза тя.

Видеото е публикувано на 19 юли във фейсбук профила на Тодор Атанасов, но минути след пресконференцията на ГЕРБ, беше изтрито.

Антон Тодоров, ГЕРБ: Казусът е изключително сериозен, тъй като за пръв път получаваме видеодоказателство за нашите обосновани съмнения. Този човек, който е един от основните организатори във възпрепятстването на институциите и службите, е в пряка комуникация с Корнелия Нинова по телефона. Това твърди той.

От управляващата партия призоваха лидера на социалистите да обясни познава ли този човек и дали е общувала ли е с него или други провокатори.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: Има ли финансова обосновка цялата тази акция? В зависимост от нейните отговори ние ще преценим дали да не се обърнем и към прокуратурата за разследване на тези провокативни действия, ако тя дотогава не се е обърнала.

ГЕРБ коментираха и Визията за България, която БСП представи днес.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: Ние нашата визия я представяме преди избори, те тяхната визия я представят преди Бузлуджа.

А по отношение на ревизирането на позицията на БСП за еврозоната, Биков заяви, че това е тема за друга пресконференция.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стивън Мнучин: Тръмп не се опитва да влияе на валутните пазари
Стивън Мнучин: Тръмп не се опитва да влияе на валутните пазари
НАСА ще изстреля уникална сонда за изучаване на слънчевата корона
НАСА ще изстреля уникална сонда за изучаване на слънчевата корона