НОВИНИ

ГЕРБ чакат обяснение от лидера на БСП за имоти и сделки

В отговор на въпросите на БСП от ГЕРБ свикаха спешна пресконференция със собствени въпроси. Депутатите Спас Гърневски и Тома Биков се обърнаха към лидера на левицата Корнелия Нинова като припомниха, че тя е била член на СДС. Попитаха откъде Нинова е намерила пари да приватизира "Техноимпекс", както и припомниха, че си е купила апартамент година след като е попаднала в БСП.

герб чакат обяснение лидера бсп имоти сделки
bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 04.04.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски припомни общото си минало с Корнелия Нинова, докато заедно са били членове на СДС.

Спас Гърневски: Искам да попитам как тя тази млада синя активистка извърши приватизация на едно национално дружество „Техноимпекс“ с доста авоари в него. Тя казва аз когато съм си купила и то на безценица апартамента не съм била в политиката. Само че тя е в БСП от 2003 г., а този апартамент е купен 2004 г.

Гърневски припомни и продажбата на Пловдивския панаир по времето, когато Нинова е заместник- министър на икономиката.

Спас Гърневски: През общински съвет, продажни съветници, действащ кмет тогава и забележете чрез заместник министъра на икономиката и председател на борда на пловдивския панаир г-жа Нинова, стана тази кражба, която Пловдив и държавата загубиха над 1,2 млрд. имоти. Тази госпожа спусната като ангел небесен цялата в бяло обикаля страната с черната кобила и сее отрова непрекъснато в обществото, нека да отговори на тези въпроси ясно точно и категорично.
;

Тома Биков отправи още един въпрос.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: Предлагала ли е госпожа Нинова 30 млн. на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място на БСП. Аз смятам, че ние имаме доста сериозни източници на информация в тази посока.

Двамата коментираха и излизането в отпуск на шефа на КТ КОНПИ Пламен Георгиев докато тече проверката с думите, че той е млад държавник, който е постъпил достойно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ и Обединените земеделци подписаха споразумение за партньорство
ГЕРБ и Обединените земеделци подписаха споразумение за партньорство
Според АБВ Пламен Георгиев и Лозан Панов трябва да подадат оставки
Според АБВ Пламен Георгиев и Лозан Панов трябва да подадат оставки