Публикуване на поименното гласуване в Столичния общински съвет и нов правилник за дейността му предлагат представители на ГЕРБ в местния парламент.

В съответствие с приоритетите ще бъдат създадени и нови комисии. Те ще отговарят за иновациите и дигиталното управление, транспорта, както и за инфраструктурата и проектите, които се изпълняват.

Малина Едрева е председател на групата на ГЕРБ и СДС, а Елен Герджиков ще бъде предложен за председател на Столичния общински съвет.

Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет: По какъв начин ние ще търсим подкрепа? Това ще бъде на база на темите. С "Демократична България" това е по отношение на електронното управление и повишаване прозрачността в работата на Общината, по отношение на дигитализацията, електронното управление. По отношение на възможната политика за превръщането на Витоша в един от най-големите паркове на нашия град, и разбира се, по отношение на транспорта и чистотата на въздуха. С ВМРО темите са сигурност и транспорт и със "Спаси София" това са транспортна инфраструктура и транспортно обслужване.