Няма решение за срещата ЕС-Турция във Варна, както и европейската позиция за покушението над бившия руски шпионин Сергей Скрипал, предаде кореспондентът на БНТ в Брюксел Десислава Апостолова.

Доналд Туск предупреди, че вечерята на европейските лидери, където се очаква да се вземат тези решения, ще бъде дълга, така че отговорът на въпроса дали ще има среща ЕС-Турция във Варна ще получим рано сутринта.

Днес премиерът Борисов все пак каза, че подготовката на срещата тече с пълна сила.

Бойко Борисов - министър-председател: Среща ЕС-Турция ще има, поне на този етап. Това е може би една от последните възможности да останем в диалог, защото толкова много са се влошили отношенията на много места по света, водят се войни, агресивни действия, обличат се с различни хубави думи - свобода, демокрация, правда, а всъщност гинат хора. До сега бях в ЕНП, където е Доланд Туск и болшинството от европейските премиери и канцлери. Всички имат надежда, че с диалог може да постигнем все пак някакво съгласие.
Срещата на върха в Брюксел: Очаква се решение за срещата ЕС-Турция

Срещата на върха в Брюксел: Очаква се решение за срещата ЕС-Турция

Подготовката за срещата между ЕС и Турция върви с пълна сила, всички очакват много от нас, това каза премиерът Бойко Борисов в Брюксел преди началото...

Друга важна тема за европейските лидери е дали наистина САЩ ще премахнат митата за олово и алуминий за ЕС, но се очаква официално изявление на президента Тръмп.