НОВИНИ

От кранчетата на цял канадски град потече розова вода (СНИМКИ)

От всички кранчета на канадския град Оноуей в провинция Алберта потече розова вода, след като била проведена рутинна профилактика в пречиствателната станция на населеното място, пише в. "Метро".

bnt avatar logo
от БТА
21:18, 08.03.2017
5035
Чете се за: 00:28 мин.
По света
кранчетата цял канадски град потече розова вода снимки

Жителите били шокирани, след като през ВиК тръбите им започнала да тече течност с ягодов цвят. Розова вода потекла дори от казанчетата на тоалетните, придавайки на местните WC-та екзотичен вид. Дамите пък били сюрпризирани с розова струя под душа.

Но отвъд романтичните реакции, мнозина се опасявали да не би питейната вода да е станала отровна. От градската управа пуснаха съобщение във Фейсбук, че необичайният й цвят се дължал на рутинно прочистване на ВиК системата и филтрите й със специфичен химикал. Хората не трябвало да се притесняват, защото той не бил отровен.

Незатворена клапа направила така, че от веществото попаднало и във водопроводната мрежа, за което местната управа се извини. След известно време водата отново щяла да потече бистра от кранчетата. Много от гражданите на Оноуей си запазиха бурканчета с розова вода за спомен, пише изданието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Църква, граждани и здравните власти в съдебен спор заради камбанен звън
Църква, граждани и здравните власти в съдебен спор заради камбанен звън
Шествие за правата на жените в центъра на София
Шествие за правата на жените в центъра на София