НОВИНИ

От март започва приемът на документи за детските градини в Благоевград

По-рано ще започне кампанията за записването на деца за прием в детските градини в Община Благоевград тази година. Това се прави за улеснение на родителите, тъй като по този начин те ще знаят и по-рано дали детето им е класирано в избраното от тях детско заведение. Близо 650 деца се очаква да бъдат приети в детските градини в общината. Те ще бъдат разпределени в 26 първи групи. По-лесен ще е приемът за родители, на които едно от децата вече е прието в детското заведение, за което кандидатстват, и ще продължи обучението си там и през следващата учебна година.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
18:00, 08.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В детските градини в Община Благоевград тази година ще постъпят децата, които са родени през 2014 година. С предимство ще се приемат деца, които имат специални образователни потребности, в неравностойно положение, както и деца останали без родители.

Симона Митова, началник отдел “Образование” в Община Благоевград
“Тази година подаването на заявления започва от 20-и март и продължава до 7 април. Тогава родителите спокойно могат да изтеглят от сайта на Община Благоевград заявления за прием. Такива заявления ще има и във всички общински детските градини. Така че с необходимите документи плюс заявление може спокойно родителите да пристъпят към подаване на документи за първа група.”
Вергиния Влахова, директор на детска градина
“В детското заведение ние изработваме такива молби и съответно ги даваме на родителите, когато пристигнат тука”.

Приоритетно ще се разглеждат молбите на семействата, които живеят или работят в района на детското заведение. Родители казаха, че при избора на детска градина или ясла от голямо значение за тях е тя да бъде близо до дома им или до мястото, където работят.

"Сега март месец го записваме в района, където живеем. Подали сме заявление и чакаме сега да дойде време да я запишеме."

От Общината казаха, че няма да останат неприети деца в градините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови членове на Надзорния съвет на НОИ
Нови членове на Надзорния съвет на НОИ
По-високи януарски сметки за ток се очакват в почти цялата страна
По-високи януарски сметки за ток се очакват в почти цялата страна