НОВИНИ

От министерството на туризма очакват добър летен сезон

Добър летен сезон очакват от Министерството на туризма. Това обяви в Добрич министър Николина Ангелкова. Оптимизмът е свързан с повечето туристи, които вече са направили резервации за родното Черноморие през това лято. Сериозен проблем си остава липсата на подготвени кадри.

bnt avatar logo
от Петя Николаева
22:22, 21.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
министерството туризма очакват добър летен сезон

На база ранни записвания в родните курорти по морето ще почиват 30% повече руснаци в сравнение с миналата година, 20 на сто повече германци. Чувствителен е ръстът на пазарите с Полша, Унгария и Чехия. Повече гости ще има и от Франция, като за първи път това лято ще има и чартърни полети от там.

Николина Ангелкова - министър на туризма: „Апелираме за запазване на високо и добро качество, така че туристите, които ни гостуват това лято да се върнат и следващото и да можем да гарантираме устойчив туризъм".

В ход е и процедура за отдаване под наем на неохраняеми плажове, като процедурата за първите 7 стартира утре. В рамките на 10 дни ще бъдат обявени общо 40 плажа, които търсят стопаните си. Основен проблем за бранша обаче е недостига на подготвени кадри.

Николина Ангелкова - министър на туризма: „Кадрите са ни основен проблем в сектора, не мога да го крия и затова работим усилено с всички заинтересовани".

Създаден е съвет за кадрите в туризма, който трябва да предложи решения в тази насока. Ако е необходима законодателна промяна, ние ще я инициираме, допълни още Ангелкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принс имаше най-яката паспортна снимка
Принс имаше най-яката паспортна снимка
Конфискуваха 69 тона опасен боб
Конфискуваха 69 тона опасен боб