В Албания - и след падането на нощта продължава издирването на оцелели под рухналите сгради след опустошителното земетресение във вторник. Жертвите вече са 49.

Вижте и още във видеото.

45 души са спасени живи изпод развалините. Броят на изчезналите все още не е уточнен. В операциите участват спасителни екипи от няколко европейски страни. Днес край Дуръс удари нов трус с магнитуд 5,1 по Рихтер. В Дуръс е и нашият екип.

Градът се готви да посрещне поредната безсънна нощ. Поредният трус през деня наложи болницата да бъде евакуирана.

Микеланджело Сапорито, ръководител на италианските пожарникари: Вчера извадихме тялото на жена. Преди минути извадихме тялото на друга жена и три деца. Знаехме, че вътре има шестима - три деца, две жени и един мъж. Сега търсим само мъжа.

Албания днес е в траур, в деня на своя национален празник. Днес държавата трябваше да празнува 107 години от своята независимост. Трагедията споходи и семейството на премиера Еди Рама. Синът на ръководителя на албанската държава загуби своята приятелка в земетресението.

1137 души в Албания са без покрив, 450 фамилни жилища са в развалини.

От нашите пратеници: Албанските българи след земетресението

От нашите пратеници: Албанските българи след земетресението

Земята в Албания продължава да се тресе. Този следобед беше регистриран нов трус със сила 5,1 по Рихтер. В спасителните операции за издирване на оцеле...