Повече от 2000 протестиращи са се събрали в подкрепа на Никола Груевски пред представителството на ЕС в Скопие. Те са недоволни от избирането на Талат Джафари за председател на македонския парламент, каза специалният ни пратеник в Македония Александър Марков.Недоволните искат нови избори. Блокирано е едно от големите кръстовища в Скопие.

Протестиращите увериха, че няма да ходят към парламента, понеже се опасяват от сблъсъци като вчерашните. Те ще продължат протестите и утре.

8 души са били арестувани след вчерашното нахлуване и побой в парламента, други са дадени за разпознаване. Водят се следствени действия.Има пълна забрана за движение близо до парламента в Македония. Около 500 полицаи го охраняват. 109 души потърсиха медицинска помощ, след като демонстранти нахлуха снощи в парламента, след избора на етнически албанец за председател.

Никола Груевски призова хората да се успокоят и отправи апел към партиите да се съберат при президента и да разрешат създалата се ситуация по демократичен начин. Зоран Заев чака връчване на мандат затова отказва да отиде на среща при президента Георге Иванов.