НОВИНИ

От нашите пратеници: Има протести пред представителството на ЕС в Скопие

Повече от 2000 протестиращи са се събрали в подкрепа на Никола Груевски пред представителството на ЕС в Скопие. Те са недоволни от избирането на Талат Джафари за председател на македонския парламент, каза специалният ни пратеник в Македония Александър Марков.Недоволните искат нови избори. Блокирано е едно от големите кръстовища в Скопие. Протестиращите увериха, че няма да ходят към парламента, понеже се опасяват от сблъсъци като вчерашните. Те ще продължат протестите и утре.

Александър Марков
от Александър Марков
20:35, 28.04.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:21 мин.
По света

8 души са били арестувани след вчерашното нахлуване и побой в парламента, други са дадени за разпознаване. Водят се следствени действия.Има пълна забрана за движение близо до парламента в Македония. Около 500 полицаи го охраняват. 109 души потърсиха медицинска помощ, след като демонстранти нахлуха снощи в парламента, след избора на етнически албанец за председател.

Никола Груевски призова хората да се успокоят и отправи апел към партиите да се съберат при президента и да разрешат създалата се ситуация по демократичен начин. Зоран Заев чака връчване на мандат затова отказва да отиде на среща при президента Георге Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илир Мета е новият президент на Албания
Илир Мета е новият президент на Албания
Изтребители от пето поколение за първи път в България
Изтребители от пето поколение за първи път в България