НОВИНИ

Гласът на тихото мнозинство в Каталуния

Жълто-червено море в сърцето на Барселона, знамената на Испания, Каталуния и Европейския съюз обединени в едно сърце. Тихото мнозинство на Каталуния днес нададе глас и каза на Карлес Пучдемон.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
20:05, 29.10.2017
Чете се за: 00:46 мин.
По света
Диего, демонстрант от Барселона: Спри с това. Трябва да бъдем заедно!
Франциско Хабиен - демонстрант от Барселона: Има много хора в Каталуния, които мислят, че каталунците искат независимост, но тук има и много хора, които искат да продължат да живеят в Испания.
Винсен - демонстрант от Барселона: Тези хора защитават конституцията!
Карла - демонстрант от Барселона: Посланието ни днес е - ние сме 7 милион и половина в Каталуния и според досегашните власти 2 милиона и половина решават бъдещето на всички нас, това не е законно и справедливо. Нямам думи да опиша как се чувствам, защото ние нямаме глас, те решават нашето бъдеще, бъдещето на децата ни.

Гневът им достигна кипяща точка пред сградата на каталунското правителство. При първото действие на каталунските полицаи почти се стигна до сблъсъци.

"Вие не сте нашата полиция!" и "Пучдемон в затвора" скандираха гневните демонстранти.

Сред тях имаше хора, които успяваха да овладеят по-гневните, а полицаите от Мосос Дескуадра поемаха агресивните викове с каменни лица.

И макар да имаше скандирания срещу досегашния каталунски премиер повечето от хората днес не казаха категорично, че искат да видят Пучдемон в затвора.

Винсен - демонстрант от Барселона: Това ще реши съдът, аз не мога да го съдя.
Серхио Росалес - демонстрант от Барселона: Не смятам, че трябва да отиде в затвора. Трябва да спазваме демокрацията, да постигаме споразумения и да намерим изход от кризата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Многоброен митинг в Барселона в подкрепа на Испания
От нашите пратеници: Многоброен митинг в Барселона в подкрепа на Испания
Старият Аспарухов мост във Варна се нуждае от спешен ремонт
Старият Аспарухов мост във Варна се нуждае от спешен ремонт