НОВИНИ

От нашите пратеници: Преднина за ВМРО-ДПМНЕ на изборите в Македония

Оспорвани резултати на предсрочните парламентарни избори в Македония буквално до последната минута. Няма обявени окончателни резултати и излъчен победител. Все още се очаква да бъде обявен победителят от този вот. Според последните данни въз основа на 99, 7% преброени гласове, че досегашните управляващи от ВМРО-ДПМНЕ печелят над 38% от гласовете на македонци. Опозиционният социалдемократически съюз на Македония печели близо 37%, предаде спец. пратеникът на БНТ в Скопие Тоня Димитрова. От кого зависи сега съставянето на правителство в Македония - вижте в прякото включване от Скопие.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова Оператор: Владимир Богдански
12:48, 12.12.2016
Чете се за: 00:16 мин.
По света

Според данните в момента ВМРО-ДПМНЕ ще има 51 депутати, а Социалдемократите - 49, в 123 местния парламент. Там влизат и 4 албански формации - именно от тях зависи какво ще бъде новото правителство на Македония, отбелязват анализатори, и добавят, че трябва да се отбележи рекордно високата избирателна активност - около 64%.

По-късно днес ДИК ще събощи на пресконференция броя на спечелените мандати. Според неправителствената организация МОСТ, която наблюдаваше изборите, още е прекалено рано да се каже как се разпределят мандатите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът отпусна 10 млн. лева за Хитрино
Кабинетът отпусна 10 млн. лева за Хитрино
Булмаркет търси мнението чужди експерти за инцидента в Хитрино
"Булмаркет" търси мнението чужди експерти за инцидента в Хитрино