Броят на жертвите в Албания след мощното земетресение расте. Към момента загиналите са 26 души, 650 са ранени. Два дни по-късно земята там още се люлее. Един от най-тежко засегнатите градове е Тумане, мащабът на опустошението се вижда и от кадрите с дрон, които екипът на "По света и у нас" засне.

Жителите на Тумане и тази нощ няма да спят. В лагера, който армията изгради, почти няма няма места. Преди по-малко от час тежка строителна техника започна да заравнява в непосредствена близост до този лагер и се очаква още в ранните утрешни часове там да изникнат нови палатки, които да приютят десетките жители, нямащи къде да се прислонят. Тази нощ започна и да вали. Температурите падат, но спасителната операция продължава.

В града тази вечер дойде и Еди Рама, за да се запознае на място със спасителните операции по изваждането на 6-имата все още липсващи жители на града, които според термовизионните камери на гръцките спасители се намират под една от разрушените сгради. Срещна се и със семейства на загинали, като обеща цялата подкрепа на държавата.

Ужасът в Тумане: Млад мъж разказва как са извадили семейството му от руините

Ужасът в Тумане: Млад мъж разказва как са извадили семейството му от руините

За 29-годишния Масид Цецо и неговата съпруга ранната утрин на 26-ти ноември ще остави неизличим спомен. В момента на труса те били извън дома си.