НОВИНИ

От нашия пратеник в Барселона: Полицията разпръсна крайнодесни протестиращи

Испанската полиция за борба с безредиците разпръсна малка група крайнодесни протестиращи, след като ги раздели от стотици контрадемонстранти на мястото на възпоменание на жертвите от вчерашните нападения в Барселона. Крайнодесните, наброяващи 20-30 души, държаха плакати с надпис "Спрете ислямизацията на Европа", а противниковите демонстранти скандираха "глупаци". Вижте прякото включване на Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
22:42, 18.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:21 мин.
По света

Крайнодесни демонстранти и минувачи се изправиха едни срещу други днес в Барселона близо до мястото на смъртоносното нападение, отнело живота на 13 души.

Някои от демонстрантите носеха банери, свързвани с мрежа от групи на бели националисти, поставили си за цел запазване на европейската идентичност. Надписи на някои от банерите гласяха: "Защитете Европа" и "Спрете ислямизацията на Европа".

Група хора се противопоставиха на демонстриращите недалеч от мястото на терористичното нападение. Контрадемонстрантите скандираха "фашистите вън от нашия район" и "няма да преминете" - мото на републиканците в испанската гражданска война.

Други просто държаха знамена с цветовете на дъгата. Противопоставянето приключи като крайнодесните напуснаха мястото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков също изрази съпричастност към испанците
Христо Стоичков също изрази съпричастност към испанците
Полицията издирва микробус, нает от заподозрените терористи в Испания
Полицията издирва микробус, нает от заподозрените терористи в Испания