НОВИНИ

От нашия пратеник в Барселона: Все още се издирва предполагаемият шофьор на буса

Все още се издирва предполагаемият шофьор на буса, който уби 13 души в Барселона. 22-годишният мароканец беше определен като "мозъкът" на терористична операция. Издирва се и имам, за когото се предполага, че е радикализирал младежите.

Айше Сали
от Айше Сали
08:05, 20.08.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Тази сутрин френски вестник съобщава, че е намерен един от автомобилите, който е използван във вечерта на атентата. Новината идва точно от Франция, защото се предполагаше, че най-вероятно той е напуснал Испания в посока френската държава. Затова в разследването се включиха и френските власти. Най-вероятно тя е била наета от мароканеца Юнес Абуякуб, който също е бил част от групата, която извърши атентатите. Белият бус бе изоставен в град Вик северно от Барселона. Има информация, че днес е открит бусът, но предстои да разберем по-нататък дали е вярна информацията.

Броят на свещите и цветята на Ла Рамбла продължава да расте. Сред цветята има венци от полицията и различни други институции. Има картина, изобразяваща птица феникс, поднесена от таксиметровите шофьори, които извозваха безплатно жителите на града и помагаха, когато линейките не бяха достатъчно.

Ла Рамбла отново се напълни с туристи, които бяха два пъти повече от предишните дни. Дълга опашка от хора попълваше книга със съболезнования. Пред кметствата и големите магазини в града има черни летни.

Барселона е съпричастна с трагедията, но продължава да живее.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 40 хиляди протестираха срещу расизма в Бостън
Над 40 хиляди протестираха срещу расизма в Бостън
Община Благоевград приема заявления за социалната услуга “Приемна грижа“
Община Благоевград приема заявления за социалната услуга “Приемна грижа“