НОВИНИ

От нашия пратеник: Очакват се нови протести след петъчната молитва в Ерусалим

Много полицейски екипи, но и туристи има в стария град на Ерусалим и днес. Най-вероятно и днес отново ще има много протести и сблъсъци след петъчняата молитва. Хората там разказаха, че получават съобщения на мобилните си телефони в кои райони има сблъсъци и предупреждения да не ходят в тези райони. В някои случая получават по 10 на ден и толкова са свикнали, че вече не ги отварят. Вижте повече от прякото включване на нашия пратеник Надежда Василева.

bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 15.12.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

По-рано имаше размяна на удари в района на ивицата "Газа" между палестинците, които са разположени там и израелските сили, имаше обстрели с ракети, отговор от страан на израелските военно-еъздушни сили. Вчера бяха затворени пропусквателните пуктуве между ивицатага.за и др територии. Израелските медии броят ракетите и отбелязват, че интензивността им е най-силна от 2014 г. насам.

Израелците очакват и се надяват напрежението да намали, но палестинците казват, че ще продължават да протестират.

Дани Шапиро - бивш посланик на Съединените щати в Израел: Беше уместно президентът Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, защото това е столица на Израел и винаги е била такава. Когато бях посланик на Съединените щати в Израел, посолството е в Тел Авив, но трябваше почти всеки ден да пътувам до Ерусалим. Отнасяме се към Ерусалим като към истинска столица, това е възможност да потвърдим тази истина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още не са ясни причините за тежката катастрофа във Франция
Още не са ясни причините за тежката катастрофа във Франция
Даниела Дариткова: Мораториумът върху лекарствата е временна мярка
Даниела Дариткова: Мораториумът върху лекарствата е временна мярка