НОВИНИ

От нашия пратеник в Гърция: ​Постепенно се нормализира ситуацията в Мандра

Положението след наводненията в Гърция все още е критично. Най-засегнати са районите Мандра, Неа Перамос, и Мерага. Специалният ни пратеник Ирина Николова е в района.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:22, 18.11.2017
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Постепенно се нормализира ситуацията в Мандра. Хората се надяват, че ще бъдат взети превантивни мерки. Според тях причина е голям пожар в планините над Мандра преди година, където не са предприети допри мерки и това е довело до излизане на реките. Според друга част от хората в Мандра, при разширяването на града не е обмислено добре построяването на сградите.

През целия ден жителите на Мандра се опитваха да почистят и възстановяват домовете си след опустошителната буря. Много от тях казват, че са останали без нищо, нямат дори дрехи. Джон Лефтеруо разказа, че само за няколко минути водата напълно е унищожила пекарната му. Сега остава без работа и дом. Казва, че ще са му необходими 200 000 евро, за да отвори пак пекарната си.

Джон Лефтеруо: Никой не идва тук от правителството. Сега чистим къщата, защото всичко вътре е разрушено.

Хората в града разказват, че гледката е като след война - разрушени къщи, пътища и тоново кал. Мелетиос Скорнас живее при роднини в близък град, днес отново се е върнал в Мандра.

Мелетиос Скорнас: Искам да вляза в къщата отново и да започна да изнасям нещата от къщата навън. Къщата ще бъде празна след няколко дни, защото всичко вътре е разрушено. Водата достигаше почти два метра.

На много места в града продължава да няма електричество и вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пленумът на БСП против промените в Конституцията
Пленумът на БСП против промените в Конституцията
Няма промяна в състоянието на пострадалите след катастрофата край село Микре
Няма промяна в състоянието на пострадалите след катастрофата край село Микре