НОВИНИ

От нашия пратеник: В Македония не стихват политическите обвинения

И днес в Македония продължиха политическите престрелки между социалдемократите и ВМРО-ДПМНЕ за погрома над Парламента от четвъртък. Социалдемократите на Зоран Заев показаха на снимки привърженици на ВМРО, които са нахлули в Парламента в нощта на 27 април. В Скопие пристигна високопоставен американски дипломат - заместник държавния секретар Хойт Ий. Той ще направи опит да посредничи в кризата.

Александър Марков
от Александър Марков
19:41, 30.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

В Скопие полицаите по улиците са все по-малко. Парламентът е в ремонт след погрома в четвъртък, а обикновените македонци смятат кризата за продукт на лични борби за власт.

От Социалдемократическата партия на Македония показаха снимки и кадри на участници в сблъсъците в Парламента от 27 април. Твърдят, че главните участници са симпатизанти на ВМРО, служители в МВР и армията, Йордан Миялков - синът на бившия шеф на службите Сашо Миялков, както и бивши затворници.

На въпрос на БНТ как ще действат при ново заседание, при положение, че ВМРО смята изборът на Джафери за незаконен, Манчевски отговори, че кворум в нощта на избора е имало и изборът е законен.

;

От ВМРО заявиха, че сблъсъците в Парламента са инсценировка и провокация от социалдемократите и че последните дължат извинение на целия македонски народ заради бързината, с която прокарват "Тиранска платформа".

Не подялба и разделение, а спазване на Конституцията е крайно необходимо в това време, посочиха още от ВМРО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малките хора притеснени, че ще останат без ТЕЛК
Малките хора притеснени, че ще останат без ТЕЛК
Празници на хляба събират най-добрите майстори на погачи край Своге
Празници на хляба събират най-добрите майстори на погачи край Своге