НОВИНИ

От първо лице: Ситуацията в Измир след опита за преврат в Турция

Каква е ситуацията към момента в Измир разказва репортерът Милена Кирова, която в момента е там.

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:18, 16.07.2016
Чете се за: 01:09 мин.
По света
първо лице ситуацията измир опита преврат турция

Силни възгласи, още по-силни клаксони и една огромна вървулица от автомобили. Мястото е Измир - третият по големина град в Турция. Всички те са се запътили към централния площад в града. Час след полунощ - тръгваме и ние. Да си пробиеш път се оказва трудна задача. Улиците са препълнени от хора, от мостовете се развяват турски знамена и плакати с лика на президента Ердоган.

Алтан е с турски произход, но живее в Германия. Тази година решава да прекара семейната почивката в Турция. Но след като разбира за опита за преврат срещу президента излиза на улицата заедно със съпругата си и брат си. Всички те казват, че не се притесняват от случващото се.

Алтан:
Няма значение какво се случва в тая страна , няма значение какви заключения сме си направили, няма значение от манипулацията. Ние стоим зад тази страна, ние ще стоим зад тази страна, ние стоим зад Ердоган. Не искаме война. Искаме един хубав живот с Ердоган. И ще го постигнем само когато се държим заедно. Светът свързва Турция с тероризма, но не е така. Ние искаме мир.
Джулиета:
Всичко тук е прекрасно. Хората са приятелски настроени, мястото е чудесно. Не се ли страхуваш сега? Не. Защо? Защото просто не се страхувам.

След повече от час път вече сме там, накъдето са се запътили всички. Безсънна нощ и за Измир. Ето така изглежда площад Конак. Това е една централна локация като тук се намират голяма част от администартивните сгради. В 4 сутринта сами можете да видите колко много хора - тук има даже семесйтва с малки деца. Те развяват национални флагове и подкрепят президента ероган.

"Опитваме се да защитим президента. Ние сме твърдо зад Реджеп Ердоган. Ние ще го защитим с всеки човек на тази земя. Това е единствения коректен лидер на тази земя. Защо мислите така? Защото ни го е доказал. Ние обичаме този човек, доволни сме от него. Милиони- не само тук, а в цяла Турция сме с него".

Събралите се заканиха да останат на площада колкото е необходимо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засаждат 30 дървета в Благоевград
Засаждат 30 дървета в Благоевград
161 цивилни са убити, 1440 ранени при опита за преврат в Турция
161 цивилни са убити, 1440 ранени при опита за преврат в Турция