НОВИНИ

От Реформаторския блок искат изслушване на министър Бъчварова в НС

Реформаторският блок иска изслушване в пленарна зала на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с предаването на чуждестранен гражданин на турските власти и опасността от мигрантска криза. Това се посочва в декларация на Изпълнителния съвет на Блока, изпратена до медиите.

bnt avatar logo
от БТА
16:29, 16.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
реформаторския блок искат изслушване министър бъчварова

Реформаторският блок изказва несъгласие с нарушаването на основни принципи, които са водещи за коалицията, като върховенството на закона и евроатлантическата ориентация на страната. "Предаването на чуждестранен гражданин на турските власти от миналата седмица е знак за погазването на тези принципи, залегнали включително и в Програмата на правителството за стабилно развитие на Република България", се посочва в декларацията.

Опасността от мигрантска криза не може да бъде предмет на двустранни договорки само между България и Турция, заявяват реформаторите. При променената политическа обстановка и засиления мигрантски натиск на българската граница е необходима общоевропейска позиция за бежанската криза, която защитава интересите на държавите на първа линия - България и Гърция, смятат от блока.

Реформаторският блок иска изслушване в пленарна зала на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова още в първите дни на новата сесия на 43-тото Народно събрание и държи да получи гаранция, че подобни казуси няма да бъдат допускани отново от МВР, а министър Бъчварова да обясни пред Народното събрание мотивите, с които ведомството ѝ погазва върховенството на закона, се казва в декларацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музеите във Варна – достъпни за незрящи
Музеите във Варна – достъпни за незрящи
Ген. Съби Събев би приел да е кандидат-президент на Реформаторския блок
Ген. Съби Събев би приел да е кандидат-президент на Реформаторския блок