Вчерашната реч на президента Радев беше по-добра от произнесената в парламента. Това показва, че той може да се адаптира към критики. Липсват обаче доста неща. Можеше да каже кога ще са предсрочните избори, какъв ще е съставът на служебния кабинет, да свика Консултативен съвет за национална сигурност, на който да се проведе задълбочен дебат за състоянието на държавата към настоящия момент. Това заяви Антони Тренчев от Реформаторския блок в студиото на "Денят започва".

Президентската институция има комфорта на 5-годишния мандат. Той има относителното спокойствие да прави това, което има намерение да прави. Критичното ни изказване не е дребно заяждане, посочи депутатът.

Антони Тренчев заяви, че за Реформаторския блок датата на предсрочните избори не е от съществено значение, по-важно за тях е какво ще се случи до датата на изборите. Даде за пример заложеното в закона за всички изборни секции да бъде осигурено машинно гласуване.

Приоритет за реформаторите остава антикорупционното законодателство, първа и крайно необходима крачка за реформа, заяви Тренчев.