НОВИНИ

От "Трейс Груп Холд" с позиция за ремонта на пътя в Искърското дефиле

От "Трейс Груп Холд" разпространиха отворено писмо до медиите във връзка с проекта за изпълнение на пътя Мездра - Елисейна - Своге - Нови Искър.

bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 30.08.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

От компанията посочват, че изборът на изпълнител по проекта се провежда по правилата и процедурите на Програма "Транзитни пътища V", на база на международното ратифицирано споразумение, а не по Закона за обществените поръчки. 65% от финансирането е на Европейската инвестиционна банка.

"Трейс груп" твърди, че е изпълнила всички задания, дадени от възложителя на проекта. Отстранени са и всички безспорни претенции по гаранционната отговорност. В съобщението от групировката се твърди още, че варовикови и скални примеси се слагат по стандарт във всички асфалтови смеси и в случая с пътя край Своге изискванията са спазени.

Стоян Карабашев - служител в лаборатория: Във всяка асфалтова смес има варовик. Във всяка! Значи, почва се от износващите пластове, биндер, долен пласт на покритието и сместа за основа.
БНТ:
Дали варовикът е направил асфалтът по-хлъзгав?
Стоян Карабашев - служител в лаборатория: Не, според мен - не. Други причини има, които предполагам ще се изяснят впоследствие. Рецептата се изготвя от нас, съобразно техническите изисквания и нормите, които се изискват за тези смеси. Съобразяваме се с тях, задължително се изпълняват по изискванията, които стандартите ни налагат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Нено Димов провери пречиствателната станция в Златни пясъци
Министър Нено Димов провери пречиствателната станция в "Златни пясъци"
Тръмп: Китай пречи на разоръжаването на Северна Корея
Тръмп: Китай пречи на разоръжаването на Северна Корея