НОВИНИ

От утре затварят част от столичния булевард "Брюксел"

Проблем за шофьорите в София. От утре, за 6 месеца се затваря част от столичния бул. "Брюксел". Причината за това е изграждането на пътна връзка с "Терминал 2" на Летище София.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:00, 18.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Ремонтът ще създаде затруднения, защото булевардът е натоварен и е основния маршрут към летището. От Столичната община увериха, че ще бъде осигурено алтернативно преминаване през затворения участък.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт в Столичната община: "Хората ще минават през временно изградено локално пътно платно от западната част на затворения участък на бул. "Брюксел". Отсечката е около 400 м. като ще се минава в по една лента в посока."

Шофьорите ще могат да използват и стария път за летището по бул. "Христофор Колумб". Друг вариант за достъп до аерогарата е с метро или автобус 84. Зам. кметът по транспорт обясни какво налага участъкът да бъде затворен за 6 месеца.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт в Столичната община: "Затварянето в случая се налага, за да се изгради рампата, тъй като директното трасе от булевард "Брюксел" директно ще стига до "Терминал 2", а към първия терминал ще се стига по локални платна."

Естакадата е дълга 370 метра и представлява два отделни моста за двете посоки с по 2 платна. Очаква се те да бъдат завършени през октомври. А от началото на декември вече ще стигаме до терминал 2 по новоизградения път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Априлски сняг в Пампорово
Априлски сняг в Пампорово
Великобритания на прага на предсрочни избори
Великобритания на прага на предсрочни избори