Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в понеделник внася сигнали в Европарламента и в Европейската комисия за случай с български лекари в Западните покрайнини. Това се посочва в съобщение на партията до медиите.

© снимка: АРХИВ

Според ВМРО е провалена безвъзмездна хуманитарна медицинска акция за прегледи на социалнозастрашени и нуждаещи се от специализирана медицинска помощ граждани на Босилеград. Според разказа на председателя на Културно-информационния център на българите "Босилеград" Иван Николов, цитиран в съобщението, трима лекари от Първа МБАЛ-София са пристигнали вчера в града по покана на КИЦ.

Прегледите на чакащите в центъра били прекратени минути след началото им от представители на сръбските власти, посочва Николов. Българската държава трябва да настоява за отговор кой е разпоредил акцията срещу докторите, дошли от България, заявяват от ВМРО. Партията се ангажира чрез дипломатически канали да провери случая.

​Трима български лекари са били задържани в Босилеград

​Трима български лекари са били задържани в Босилеград

Те са преглеждали пациенти в Културно-информационния център в града. След намесата на Външно министерство са освободени и се очаква да се приберат къс...