НОВИНИ

От ВМЗ „Сопот“ отричат пожарът да е започнал от там

Заради огнените пламъци в селата Анево и Московец се наложи полицията да затвори пътя София-Бургас. Няма пострадали хора, но районът е силно задимен. Седем противопожарни екипа са на мястото и се опитват да локализират огъня, който е тръгнал от сухи треви и е навлязъл в лозов масив. Унищожена е реколта, постройки и селскостопанска техника.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
20:29, 28.08.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Към момента движението на влаковмете е спряно, защото електричеството е спряно. Пожарът е с фронт от десетина километра. Проблемът е в силния вятър, който разнася огъня в различни посоки.

Деян Дойнов, кмет на община Сопот: Ситуацията е динамична - тревата е суха, а вятърът е променлив и разпалва огъня. Пожарът е пламнал по неизяснени причини. Предприехме всички мерки да го локализираме. Няма опасност за жителите на община Сопот.

Имаше версия, че пожарът е започнал от заповд за боеприпаси. От там отричат, че имат връзка с пожара. В самия полигон е имало пожар, който е бил потушен.

Иван Гецов, директор на ВМЗ: Не мога да направя връзка между двата пожара, защото са отдалечени на три километра един от друг. Днес действително имаше пожар, но не беше голям по размер и около обедните часове бързо го потушихме, без да напусне територията на полигона.

Действителната причина за пожара вероятно ще се разкрие утре. Огнеборците все още се борят с огъня по десеткилометровата ивица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щетите от бурята Харви в САЩ може да достигнат 30 милиарда долара
Щетите от бурята Харви в САЩ може да достигнат 30 милиарда долара
Русия изпрати две подводници в Средиземно море
Русия изпрати две подводници в Средиземно море