НОВИНИ

От Воля поискаха патриотите да се извинят на българския народ за поведението си

От Воля настояха Обединените патриоти да се извинят на българския народ за поведението си, а патриотите поискаха Веселин Марешки да води пленарни заседания не само на рождения си ден.

bnt avatar logo
от БТА
13:45, 26.07.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
воля поискаха патриотите извинят българския народ поведението

Скандалът в групата на "Обединени патриоти" се пренесе и в пленарната зала след като от ПГ на Воля излязоха с декларация от парламентарната трибуна във връзка със спречкването между Валентин Касабов и Волен Сидеров.

"Когато чух, че Волен Сидеров е пострадал, веднага му се притекох на помощ", заяви той. Бих го направил за всеки български гражданин, добави Марешки. Убеден съм, че насилието под каквато и да е форма не е правилният начин за общуване, още повече за мъже с претенции да управляват България, коментира той.

;

ПГ на Воля категорично се разграничава от този вид поведение на български народни представители, заяви Марешки. Скандалните отношения в ОП само потвърждават позицията ни, че предизборните коалиции, събрани без принципи и общи идеи, трябва да бъдат забранени, и това наесен ще го вкараме като законопроект, добави той.

"Вместо да искат извинение един на друг част от представителите на малкия коалиционен партньор, от Воля настояваме да излязат и всички заедно да се извинят на българския народ, че те не защитават тези предизборни обещания, с които са пратени в Народното събрание", каза Марешки.

;

В отговор секретарят на ПГ на "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов поиска процедура и попита защо Марешки е лишен от възможността да води заседания на парламента. "Защо му се позволява само на рождения му ден и вчера", коментира той. "Ние искаме като патриоти, родолюбци, толерантни хора да му се дава възможност да води заседанията на парламента", каза Юлиан Ангелов.

Според Обединените патриоти, Марешки познавал достатъчно добре правилника, за да му се гласува такова доверие. Не може да му позволявате само на рождения ден, това е недемократично, заключи Ангелов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: ​Ще има по-чести срещи между ПГ на ГЕРБ и ОП с кабинета
Бойко Борисов: ​Ще има по-чести срещи между ПГ на ГЕРБ и ОП с кабинета
Цветан Василев в интервю за сръбски вестник: Не съм престъпник
Цветан Василев в интервю за сръбски вестник: Не съм престъпник