Международният ден на детето ще бъде отбелязан с различни прояви в цялата страна. Еврокомисарят Мария Габриел и министърът на образованието Красимир Вълчев ще открият кръгла маса за въвеждането на дигитално образование в българските училища.

Деца ще търсят съкровища в Националния природонаучен музей в празничния за тях 1 юни. Те ще минават по четири маршрута, пълни със знаци, загадки и ценни експонати. За посетителите до 14 години входът е безплатен.

Доц. д-р Николай Симов - ентомолог в Националния природонаучен музей при БАН, разведе из залите със съкровища репортера на "Денят започва" Паулина Найденова и разказа какво ще се случва там в Деня на детето.

"Децата на България" с празнично издание на 2 юни

"Децата на България" с празнично издание на 2 юни

С над 120 талантливи деца от цялата страна, БНТ ще отбележи Международния ден на детето тази година с мотото „Подари усмивка“. Празничното издание на...

В столицата - безплатни ателиета ще бъдат открити за малчуганите пред Народния театър.

За първи път влогъри и ютюбъри организират мащабно шоу в зала Асикс Арена.

Паркът Гео Милев ще се превърне в арена на бойните изкуства.

Българската национална телевизия продължава кампанията си "Спри, детето запази". Тази година ще бъде открита учебна площадка за безопасно движение в още една детска градина - 121- ва в Нови Искър.