НОВИНИ

Отбелязваме 179 години от рождението на Васил Левски

Отбелязваме 179 години от рождението на Апостола на свободата Всил Левски.Чествания се организират в цялата страна. Тържественият митинг-заря в Карлово можете да проследите директно по БНТ. Началото е в 21.00 часа. Пред паметника на Апостола на Свободата в Борисовата градина в столицата се проведе тържествена церемония с участието на гвардейския духов оркестър. Граждани се събраха пред бюста на Левски, за да отдадат своята почит към делото му. Поднесени бяха цветя и венци в знак на почит. Слово в памет на великия българин произнесе българският историк професор Андрей Пантев.

bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 18.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

В родния град на Васил Левски - Карлово по традиция датата се отбелязва с народен събор като празинк на града. Отслужва се молебен за здраве, посрещат се участниците в ежегодния национален туристически поход „По стъпките на Апостола”.

Туристически комплекс "Старинно Карлово" през този ден е домакин на панаир на занаятите. Довечера на традиционния литературен салон ще бъдат представени най-новите издания за Левски.

Преди тържествения миниг-заря в 21 часа, който ще бъде излъчван по Българската национална телевизия, от музей "Васил Левски" с военен ритуал ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​В началото на август се очаква решение за регистрацията на ДОСТ
​В началото на август се очаква решение за регистрацията на ДОСТ
От нашите пратеници в Ница: Все повече хора се събират на Английската алея
От нашите пратеници в Ница: Все повече хора се събират на "Английската алея"