България отбелязва 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Стотици хора от страната се събраха в родния му град Карлово, за да почетат делото и личността му. Там тази вечер ще се проведе тържествен митинг-заря, който Българската национална телевизия предава.

В Деня на Левски, родният му град се събуди с думите "Ако спечеля, печели цял народ, ако губя, губя само мене си".

Специално за честванията от Франция пристигнаха и внучките на Величка Иванова.

Величка Иванова, град Карлово: Защото обичат Левски, много четат за Левски и в Париж ходят в училище, което се казва "Васил Левски".
Румен Радев открит бюст-паметник на Васил Левски в село Руен

Румен Радев открит бюст-паметник на Васил Левски в село Руен

Президентът Румен Радев открит бюст-паметник на апостола на свободата Васил Левски в бургаското село Руен.

Над 250 души се включиха в традиционния поход "По стъпките на Левски". Разстоянието от Плевен до Карлово премина и тригодишният Йордан.

Йонка Хаджиева, майка на Йордан: Ходим от много години цялото семейство и мисля, че това е начин да научим децата си да обичат родината, да я ценят.
181 години от рождението на Васил Левски

181 години от рождението на Васил Левски

Отбелязваме 181 години от рождението на Васил Левски. В родния му град Карлово и в цялата страна ще бъде почетена паметта на Апостола на свободата.

За 13-ти път в похода се включи и родственикът на Левски Васил Чардаклиев.

Васил Чардаклиев, родственик на Левски: Името на Левски ни задължава да се държим като достойни българи, да не опетняваме това хубаво име на Васил Левски, което е синоним на всичко най- хубаво в нашата държава.

По повод празника Историческият музей в Карлово откри изложба с наши и чужди издания за Васил Левски.