НОВИНИ

Отбелязваме 400 години от смъртта на Шекспир с "кралски" концерт

С "кралски" концерт Софийската филхармония ще отбележи 400-годишнината от кончината на Шекспир и националния празник на Великобритания. Британецът Патрик Ертън е специален гост и диригент на концерта тази вечер от 19.00 часа в зала "България“. Той е бароков клавесинист с международно признание, специализирал във Виена. Лауреат е на органовите конкурси в Инсбрук и Брюж.

bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 12.06.2016
Чете се за: 00:21 мин.
Още

Вечерта в зала България ще започне с Хенри Пърсел и неговата изгубена и отново намерена (чак през 20-и век) музикална интерпретация на „Сън в лятна нощ“ под формата на опера с красивото заглавие „Кралицата на феите“, ще продължи с Бенджамин Бритън и неговата почит към Пърсел, превърнала се в едно от най-прочутите произведения с образователен профил в историята на музиката и за финал Георг Фридрих Хендел, германецът, превърнал се в любимец на британския двор, директор на Кралската академия и неговите наистина „кралски“ музикални фойерверки.

Концертът е стилен и изискан, привлекателен за почитателите на традициите (а в тях британците са ненадминати), но и за онези, които обичат смелите в музиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима изчезнали заради проливни дъждове в Китай
Петима изчезнали заради проливни дъждове в Китай
Над 35 са пострадали при идниценти около мача Англия - Русия в Марсилия
Над 35 са пострадали при идниценти около мача Англия - Русия в Марсилия