НОВИНИ

Отбелязваме Деня на детето с разнообразни събития в цялата страна

Тази година 1 юни в София е под надслов "Всеки ден е ден на детето". В Градската градина са организирани много събития - повече от 50 различни инициативи. За децата, които се интересуват от изкуство, са организирани и уроци по стъклопис.Вижте повече за днешния празник в прякото включване на Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева П. Найденова, М. Пенкова
13:00, 01.06.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Празник за децата из цяла София

Общо над 3 хиляди са събитията, посветени на Международния ден на детето, който тази година е под надслов "Всеки ден е Ден на детето". В София кампанията "Пътувай и чети" на Центъра за градска мобилност и Столична библиотека продължава до 3 юни.

;
"Засаждаме дърветата, защото ни дават кислород и въздух. И плодове."
Александър
"За това дърво научих, че то пораства много високо. Единственото нещо е, че трябва да се пази, да не се изкривява и да не се чупи, защото после не може да се възстанови. И не се справих сам, а този приятел тук ми помогна."
Мартин
"Аз научих, че най-важното нещо е всеки ден поне по едно дърво да засаждаме на този свят, защото хората мърсят."
"Кой ще се грижи за тях?"

Емил Киликчийски - директор на 109 ОУ "Христо Смирненски"
"Децата. Те ще ги поливат, доколкото разбрахме, трябва да има доста обилно поливане, докато се хванат. Така че това е тяхна инициатива и те ще се грижат за тях."

След като разбраха как се засаждат дръвчета, учениците получиха и подаръци - учебни помагала. За тях обаче децата отново трябваше да се потрудят, като отговарят на въпроси за разделното събиране на боклук.

Честит празник!

;

Арт работилници, интерактивна приказка игра, уъркшоп, "Библиотека в планината" са само част от забавленията за децата, които библиотеката организира. В София днес и утре ще се движи безплатен ретро трамвай. 100-годишната машина ще пътува на всеки кръгъл час. Тя тръгва от площад "Възраждане", през площадите "Гарибалди" и "Славейков" до площад "Журналист".

На Ларгото в София най-малките архитекти правят проекти, с помощта на главния архитект на града Здравко Здравков за това как си представят столицата в бъдещето. На Терминал 2 също ще отбележат праника на детето с музика и танци. От 18 часа в парка в квартал "Младост 3" ще има концерт на състави от 144-то училище.

;

Засадиха дръвчета пред входа на 109 ОУ "Христо Смирненски" в София

В софийското 109-о училище деца засадиха чинари на мястото на изсъхнали тополи. Четирите дръвчета са осигурени от Столичния инспекторат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай потвърди ангажимента си към Парижкото споразумение за климата
Китай потвърди ангажимента си към Парижкото споразумение за климата
Жандармерия и полиция нахлуха в хасковския ромски квартал Република
Жандармерия и полиция нахлуха в хасковския ромски квартал "Република"