НОВИНИ

Отбелязваме Европейските дни на птиците

За 26-ти пореден път хората от Европа, Близкия Изток и Централна Азия ще могат да се насладят на чудото на миграцията на птиците. Това ще се случи по време на Европейските дни на птиците.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:15, 05.10.2019
Чете се за: 00:33 мин.
Още
отбелязваме европейските дни птиците

Милиони мигриращи птици ще напуснат Европа, отправяйки се към местата си за зимуване в Африка. По време на миграцията птиците преодоляват хиляди километри и преминават през много опасности, с които са осеяни техните въздушни маршрути.

За отбелязването на Европейските дни на птиците през 2019 година 41 партньорски организации, сред които и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), от 41 държави, част от мрежата на BirdLife International в Европа, Близкият Изток и Централна Азия, ще организират различни мероприятия за широката общественост – наблюдения на птици, презентации за застрашените видове и техните миграци, екскурзии, кръгли маси и др. Както всяка година BirdLife International ще води статистика за броя на хората, които ще се включат в различните инициативи и за видовете и броя на птиците, които те са наблюдавали. Европейските дни на птиците 2019 г. ще се проведат на 5 и 6 октомври.

В България Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), като партньор на BirdLife International, организира събития в шест града в страната – Свищов, Гоце Делчев, Шабла, Бургас, Козлодуй и Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След епохата Берлинале: Дитер Кослик говори за успехите и бъдещето на киното
След "епохата Берлинале": Дитер Кослик говори за успехите и бъдещето на киното
Светска суматоха: Жокера далеч от типичния филм за супергерои
"Светска суматоха": "Жокера" далеч от типичния филм за супергерои