НОВИНИ

Отчет на дейността на просветното министрество

В първия ден след Коледната ваканция 232-мата ученици от село Хитрино ще се върнат в училище, увери днес заместник-министърът на образованието Диян Стаматов. Отделени са средства за ремонт на училището, на децата ще бъде оказана и психологическа помощ. Просветният министър в оставка Меглена Кунева отчете дейността на министерството за последните две години.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:09, 22.12.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Според Диян Стаматов желанието на министерството е децата от Хитрино да са на училище на 5 януари. До края на днешния ден ще има опис на всички щети по училището.

Диян Стаматов, зам. министър на образованието и науката в оставка: Като средства за отремонтиране на всички щети на този етап са осигурени, въпрос на време е описване на всички щети, защото това трябва детайлно да се опише и сега е момента това да стане, а за първият учебен ден сме предвидили и организация за много сериозна психологическа подкрепа на всички ученици, които учат там 232-ма от 16 населени места.

Просветният министър в оставка Меглена Кунева отчете днес дейността на министерството по време на второто правителство на ГЕРБ. Като едно от най-големите постижения тя посочи увеличението с 10% на стартовите учителски заплати. Каза, че по време на мандата си е поставила в центъра учителя.

Меглена Кунева, министър на образованието и науката в оставка: Учителският събор събра и коментари, които мене ме притесниха включително и отвътре от страна на коалицията, но вярвам, че цялото българско общество видя каква сила представляват учителите.

Кунева отчете още като постижения влизането в сила на новия Закон за училищното образование и договорените към момента 316 млн. лева по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Като грешка пък определи скандала с рекламните запалки по оперативната програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия в позицията на силния след покушението на посланика в Анкара
Русия в позицията на силния след покушението на посланика в Анкара
Спор между ГЕРБ и БСП за решението на президента Плевнелиев
Спор между ГЕРБ и БСП за решението на президента Плевнелиев