НОВИНИ

Отчуждават се имоти за строеж на магистрала "Струма"

Правителството прие решение за отчуждаване на имоти и части от имоти - частна собственост, необходими за изграждането на лот 3.1 от автомагистрала "Струма", съобщи пресцентърът на кабинета.

отчуждават имоти строеж магистрала струма
bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 08.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Терените се намират в землищата на селата Зелен дол, Покровник, Мощанец, Церово и Градево и гр.Симитли в област Благоевград. Финансирането на процедурата се осигурява от Агенция "Пътна инфраструктура". Решението на правителството може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

С други две решения бяха учредени безсрочно право на строеж и безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горски територии, без промяна на предназначението на територията. Терените се намират в землището на с. Кабиле, община Тунджа.

Безсрочното право на строеж и сервитутът са в полза на "ЕВН България електроразпределение" - Сливен, за изграждане на стълб за въздушен електропровод 20 kV и за изграждане и обслужване на подземен кабел за обект "Кабелна електропроводна линия CH 20 kVТ. За получените права дружеството ще заплати нормативно определените такси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция е предотвратила 229 терористични нападения
Турция е предотвратила 229 терористични нападения
Росен Марков протестира за кръгово движение против катастрофи
Росен Марков протестира за кръгово движение против катастрофи