От Община Дупница сигнализираха за откраднати строителни материали и тротоарни плочки по време на ремонтните дейности по ул. "Евтим Трайчев" в града. Според проверка на общинските служители е установено, че материалите са взети от живеещите на улицата хора. Полицията в града е уведомена за кражбата, а размерът на щетите тепърва ще се установява.

Дупница

Улица „Евтим Трайчев“ в Дупница не била ремонтирана повече от 35 години, но вече е изграден нов водород и е преасфалтирана. В момента старите тротоарни плочки се подменят с нови.

Христо Апостолов - „Връзки с обществеността“ в община Дупница: „Така с обикновено око за съжаление се вижда наглостта на някои наши съграждани, които така доста, както се казва, предвидливо са си приватизирали част от плочките. Някои са си ги сложили в самия двор, тоест не се притесняват, те са видими.“

Мъж с микробус дори е успял да натоварил над 300 от старите плочки, които е закарал на вилата си. Част от живеещите на улицата казаха, че не знаят къде са изчезнали материалите.

"Тука доле имаше много плочки, много, ама кои ги взима, кои ги иска не знам."
"Някаква група отсреща вадеха и ги прибираха, товареха ги в мотокарче ли, не знам."
"Они всички си земаха, ама сигурно само едни пострадаха. Немало да им слагат плочки сега."

От Общината в Дупница се надяват да няма посегателства върху новите плочки, които предстои да бъдат монтирани.

Христо Апостолов - „Връзки с обществеността“ в община Дупница: „Колкото се достави се монтират, със съответните строителни дейности, за да ги направят здрави и да не могат да бъдат приватизирани.“

Практика в общината е старите тротоарни плочки, които са здрави да се дават на селата, където да се използват за ремонти.