НОВИНИ

Откраднаха 2 тона панели за оградата с Турция

Откраднаха 20 панела или близо 2 тона желязо от строящата се предпазна ограда по границата с Турция. Те са с размери 4 метра на 70 сантиметра и са изчезнали от площадка, където фирмата изпълнител ги складирала.

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 06.06.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Мястото, от което са откраднати металните панели се намира в края на село Маточина и не се охранява. То е до къщата на местния фермер Георги Георгиев, който в деня на кражбата преброил платната.

Георги Георгиев: "51 бяха. На сутринта пак бяха толкова бройки, обаче като дойде другата фирма, казаха, че 20-25-30 бройки с откраднати и аз ми стана чудно като вечерта са 51 и сутринта са 51".

Според местните хора няма как някой да натовари тежащите близо 2 тона метални решетки без да бъде хванат. Затова и предполагат, че става въпрос за вътрешнофирмена кражба.

Нина Николова - говорител ОД на МВР - Хасково: "Те са оставени без надзор и охрана и в момента колегите от свиленградското управление работят по досъдебното производство за разкриване на извършителите".

Строителите на оградата отказаха коментар заради разследването. А от областната администрация, която е възложител на строежа заявиха, че кражбата няма да попречи на завършването на оградата, което се очаква да стана след 10 дни.

Станислав Дечев - областен управител на Хасковo: "Това не се отнася за панели, които са били монтирани и демонтирани. Тази кражба ще бъде за сметка на фирмата. В крайна сметка това е кражба, която е извършена от самата фирма и няма да бъде в никакъв случай за сметка на държавата".

Дължината на предпазното съоръжение в хасковска област е 33 километра, а стойността ѝ е 26 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След разследване на БНТ: МОН коригира бройката на двойките
След разследване на БНТ: МОН коригира бройката на двойките
НДК с нов проект за фолклорни спектакли
НДК с нов проект за фолклорни спектакли