НОВИНИ

Откраднаха 400 радиатора от хасковски училища и детски градини

400 чугунени радиатора са изчезнали от склад на хасковска общинска фирма. Те са демонтирани от детски градини и училища и са заменени с нови. От полицията разследват случая. От Община Хасково също извършват вътрешна проверка.

bnt avatar logo
от Таня Иванова
11:23, 17.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Старите радиатори са свалени от сградите на 2 училища и 8 детски градини в Хасково, докато в тях текат ремонти. Прибрани са в склад на общинската фирма Екопрогрес, от където изчезват.

Евгени Консулов, заместник-кмет на Община Хасково: От вътрешната проверка знаем, че става въпрос за около 400 радиатора, които с протоколи са били предадени от фирми, които извършват саниране на съответните обекти от служители на Екопрогрес. Те са били закарани до съответен склад. В него в момента няма радиатори, а никои не е разпореждал извеждането им или монтирането им от там. Сега тече проверка от полицията и разследване, надявам се да се установи какво се е случило и къде са радиаторите, тъй като това не са амортизирани радиатори.

От областната дирекция на МВР в Хасково съобщиха, че през почивните дни по случая са били разпитани 10 души, между които и общински служители. Те са били задържани за 24 часа и са освободени. Междувременно зрители сигнализираха, че радиаторите са били забелязани в пункт за скрап в Хасково. От полицията съобщиха, че и тези радиатори са от детски градини, но не откраднатите от общинския склад. В момента и по този случай върви проверка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къщата-музей Неофит Рилски в Банско разказва за първия новобългарски учител
Къщата-музей "Неофит Рилски" в Банско разказва за първия новобългарски учител
Драматичният театър в Пловдив с рекордни показатели
Драматичният театър в Пловдив с рекордни показатели