НОВИНИ

Откраднаха 21 машини за добив на криптовалута в Благоевград

Крупна кражба на 21 машини за „копаене” на криптовалута е извършена в Благоевград в събота, нанесената щета е на стойност около 210 000 лева. От прокуратурата съобщиха, че се води разследване на кражба на машини за добиване на свободни биткойни в Благоевград.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:30, 13.02.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
откраднаха машини добив криптовалута благоевград

Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10.02.2018 г., за времето от 17 ч. до 19 ч., от помещение на пети етаж в административна сграда на бул. „Васил Левски“ в гр. Благоевград, били отнети двадесет и една машини „Антмайнер С 9“, собственост на три физически лица. За целите на обира била изтръгната метална планка на врата.

Въпросните машини са известни като bitcoin miner и служат за добиване на свободни биткойни от интернет пространството. Стойността на всяка една от тях като нова е 8 000 евро. Помещението, в което били разположени машините, не било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване. Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворено врата.

Работата по случая продължава с активни действия по разследването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Започна делото срещу заподозрения за атентата в Стокхолм
​Започна делото срещу заподозрения за атентата в Стокхолм
Кметът на Септември няма да бъде отстранен от длъжност
Кметът на Септември няма да бъде отстранен от длъжност