НОВИНИ

Откраднати лични данни на 500 милиона потребители на YAHOO!

Американската компания "Яху!" призна, че през 2014 година са били откраднати лични данни за най-малко 500 милиона от нейните потребители. Изтеклите данни са включвали имена, имейл адреси, телефонни номера и рождени дати.

Георги Петров
от Георги Петров
07:31, 23.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Представители на компанията признаха, че "Яху!" не са докладвали за кражбата на информация веднага след като са разбрали за нея. Те подчертаха още, че сред откраднатите данни е нямало важна банкова информация като номера и кодове на кредитни карти.

Кони Гулиелмо, главен редактор на "CNET NEWS"
"Помнете, че просто защото банковата ви сметка не е била открадната, реакцията ви не може да бъде "О, това е само имейлът ми, какво толкова може да стане?". Те са имали достъп до целия ви приятелски кръг, всички ви бизнеспартньори, цялата ви комуникация е била уязвима."

От "Яху!" заявиха още, че кражбата на лични данни от 2014-а година е била осъществена от хакер с финансова подкрепа от чуждо правителство. Изтичането на лична информация нанесе непоправими щети върху репутацията на компанията "Яху!", чиято стойност в един момент достигаше 100 милиарда долара, а в момента е в процес на смяна на собственика за сума от около 5 милиарда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на българските туристи по Северното черноморие
Ръст на българските туристи по Северното черноморие
Кораб с мигранти потъна в Средиземно море
Кораб с мигранти потъна в Средиземно море