Две големи части от самолета на авиокомпания "Еър Ейша" бяха намерени в Яванско море. Новината съобщи директорът на индонезийската спасителна и издирвателна агенция. Разследващите съобщиха, че до предметите е открита и следа от гориво. Двата предмета се...

Две големи части от самолета на авиокомпания "Еър Ейша" бяха намерени в Яванско море. Новината съобщи директорът на индонезийската спасителна и издирвателна агенция. Разследващите съобщиха, че до предметите е открита и следа от гориво. Двата предмета се намират на дълбочина от 30 метра. Сега издирвателните екипи се опитват да им направят подводни снимки. Международен екип, включително със специалисти от Франция, работи в предполагаемия район на катастрофата на самолета. Високите вълни и силните ветрове обаче попречиха на използването на френската техника.

До момента не са употребявани нито соларните, нито акустичните устройства за намиране на черните кутии на машината. Очаква се обаче скоро времете да се нормализира.

На 28 декември самолетът на "ЕърЕйша" със 162-ма души на борда изчезна от радарите около 40 минути след излитане. До момента са намерени 30 от жертвите на инцидента.