С уникалния спектакъл "Жълто", предназначен за деца до четири години, в Смолян беше открит първият куклен театър. Той се помещава в една от залите в сградата на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”. Всички в Смолян все още чакат решението на...

С уникалния спектакъл "Жълто", предназначен за деца до четири години, в Смолян беше открит първият куклен театър. Той се помещава в една от залите в сградата на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”. Всички в Смолян все още чакат решението на Министерски съвет, кога трупата на театъра ще бъде възстановена.

Идеята за създаването на куклен театър възниква спонтанно сред театралите в Смолян, в момент, когато все още се чака официалното решение на Министерски съвет за възстановяване на смолянската театрална трупа. Проектът е подкрепен финансово от Общината.

"Нашите съграждани – малките естествено, са най-важни и смятам, че те заслужават да има едно място, където да се пренасят в света на приказките", заяви кметът на Смолян Николай Мелемов.

"Много се радвам за това ново театрално пространство в града. Мисля, че е по-специално, когато децата си имат свой театър", сподели режисьорът Петър Тодоров.

Най-щастливи от новата придобивка, естествено, бяха малчуганите. Някои от тях за първи път се докоснаха до театралното изкуство.

Автор: Величка Петкова