НОВИНИ

Откриха 3350 кутии контрабандни цигари в тайник на лека кола

3350 кутии контрабандни цигари откриха граничните полицаи и митническите служители на ГКПП Лесово при проверка на лек автомобил с турска регистрация, който се опитал да избегне щателна проверка.

откриха 3350 кутии контрабандни цигари тайник лека кола
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 05.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Автомобилът, марка „Мерцедес“, пристигнал на граничния пункт на 3 юни, около 23.30 часа, в посока от Турция за България. Шофьорът на колата и неговият спътник - турски граждани, обявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране.

По искане на Гранична полиция превозното средство било селектирано за щателна проверка и насочено към митническо хале. За да я избегне, шофьорът на колата рязко сменил посоката на движение, напуснал зоната на граничния пункт и навлязъл на територията на България.

Колата-беглец била задържана от органите на МВР и върната с полицейски ескорт на пункта за митническа проверка, извършена съвместно със служителите на Гранична полиция.

В хода на инспекцията те открили специално изграден тайник в пода на автомобила, в който били скрити 67 000 къса /3350 кутии/ цигари, без акцизен бандерол. Контрабандата стока е иззети. Турските граждани са задържани в ГПУ-Елхово, по случая е образувано досъдебно производство.

Срещу шофьора – М.А., турски гражданин, са съставени три акта по Закона за митниците за контрабандните цигари, използването на автомобил с тайник и противопоставяне на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения. Работата по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Мелбърн застреляха вероятен ислямист, взел заложничка
В Мелбърн застреляха вероятен ислямист, взел заложничка
Египетски банки спряха работа с банки в Катар след дипломатическия разрив
Египетски банки спряха работа с банки в Катар след дипломатическия разрив