НОВИНИ

Откриха двете черни кутии на самолета, който се разби в Подмосковието

Устройствата са повредени, но според експерти ще могат да бъдат разчетени. При тежкия инцидент загинаха всичките 71 души на борда на машината. В памет на жертвите днес в руската Оренбурска област е ден на траур. Разследването на катастрофата продължава, според властите най-вероятната причина е техническа неизправност, а не грешка на пилота. Охранителна камера в района е заснела взрив на самолета.

bnt avatar logo
от БТА
14:53, 12.02.2018
Чете се за: 00:22 мин.
По света
откриха черни кутии самолета разби подмосковието

Руските власти потвърдиха, че е намерена и втората черна кутия на разбилия се вчера край Москва самолет Ан-148 със 71 души на борда, предаде ТАСС. Двете черни кутии ще бъдат доставени в лаборатория за разшифроване на данните. Представители на базирания в Москва Междудържавен авиационен комитет казаха, че двете кутии са силно повредени в катастрофата, но по предварителни данни съдържанието им ще може да бъде разчетено. Анализът ще бъде направен в лаборатория на Междудържавния авиационен комитет.

Говорителката на Следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко заяви, че следователите са установили, че самолетът не се е разпаднал във въздуха и не е имало пожар на борда му. Той е експлодирал при удара със земята, каза Петренко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна откриха паметна плоча  на д-р Йонас Басанавичус
Във Варна откриха паметна плоча на д-р Йонас Басанавичус
Кораби на НАТО са на посещение във Варна
Кораби на НАТО са на посещение във Варна