НОВИНИ

Откриха граничния пункт край Крушари

Нов граничен контролно-пропускателен пункт беше открит в Добричка област на границата с Румъния. Той свързва Крушари от българска страна и Добромир от румънска. Откриването му е в изпълнение на подписаното през 2012 г. междуправителствено споразумение за два нови гранични пункта в точките Кайнарджа-Липница и Крушари-Добромир.

bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 17.12.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

По силата на приетите и подписани документи шосейният граничен преход е изграден на румънска територия, като са предвидени съоръжения за гранични проверки както от румънските, така и от българските гранични полицейски органи.

;

Работното време на новия пункт ще е от 8.00 часа до 20.00 часа и ще е достъпен за моторни превозни средства до три тона и половина.

Крушари се намира на 32 км от областния център Добрич, на 85 км от Варна, на 70 км от Балчик и от Силистра. На север граничи с Република Румъния. Общината е малка, слабо населена, отдалечена от големите пазарни центрове и остава встрани от основни транспортни коридори. Предстоящото пускане на гранично-пропускателен пункт при село Северняк е фактор, който се очаква да повлияе върху затвореността, да подобри транспортния достъп и да създаде шансове за развитие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътуваме до Гърция още по-бързо: Откриха нови 24 км от АМ Струма
Пътуваме до Гърция още по-бързо: Откриха нови 24 км от АМ "Струма"
Библейски сюжети от пясък във Ватикана
Библейски сюжети от пясък във Ватикана