НОВИНИ

Изложба, посветена на книгите и библиотечното дело

100 години - 100 плаката - любопитна и вдъхновяваща изложба, посветена на книгите и на библиотечното дело. Инициативата се осъществява с подкрепата на Народна Библиотека, Столична Библиотека и Национален Дворец на Културата и събира плакати от 1890-а година до днес. Изложбата съдържа постери от САЩ, Бразилия, Япония, Русия, Китай, Испания и показва различен, синтезиран поглед към вълшебния свят на книгите. През месец юли изложбата беше в София, а след това ще бъде представена и в Русе, във Варна и още няколко града в страната.

Цанка Николова
от Цанка Николова
07:02, 29.07.2016
Чете се за: 00:46 мин.
Още

100 плаката от различни цивилизации и епохи, събрани от цял свят, подаряват една разходка във времето на любителите на книги. Всеки един от тях носи синтезирано послание и визуално привлича вниманието. Постерите са мост към различни мисли и чувства и отварят един широк прозорец към необятния, искрен свят на книгите.

Ясен Николов, фондация "Деца на България": Най-богатите хора в света четат, най-успелите хора в света четат. Ако искате да постигате собствените си мечти, автономните си мечти - четете.

Инициативата има за цел да насърчи четенето и да помогне на всеки да преоткрие себе си, да си припомни романтиката, да съживи спомени и да намери изгубената вяра. Тези постери разкриват гледните точки на художниците от различни периоди. Посланието от тях обаче остава вечно.

Ясен Николов, фондация "Деца на България": Вие можете да бъдете автори и съответно имате възможност да се срещнете с най-хубавите хора на света - артисти, автори, това е нещо, което ще ви провокира да направите по-добър света си и да бъдете по-артистични и по-творчески настроени.

Изложбата напомня, че всяка книга е едно вълшебство, която прави животът на всички по-богат. Всяка история ни пренася в един паралелен свят, където всеки може да избяга от реалността и след това да се върне по-мъдър, способен да напише една вълнуваща история на собствения си живот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха 45 икони в църквата в с. Писанец
Спасиха 45 икони в църквата в с. Писанец
Куриоз! Искат билет за градския транспорт на 2-месечно бебе
Куриоз! Искат билет за градския транспорт на 2-месечно бебе