НОВИНИ

Откриха изложбата "Ясните очертания на господин Хикс" в София

Изложбата "Ясните очертания на господин Хикс" беше открита в София. Експозицията представя нов етап в развитието на художника Атанас Хранов. Чувството, цветовете и самите персонажи, на които творецът вдъхва живот в тази своя изложба, са много по-различни от останалите негови картини. Според Хранов основната цел на изкуството е да създава паралелни светове и вселени. Изложбата е представена до 12 май в галерия "Ракурси".

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:19, 19.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още

В тази изложба не става въпрос за физическите очертания на всеки един от нас - анфас, профил, сини очи или тъмна коса. Това е изложба, разкриваща духовните граници, които самите ние създаваме през живота си, твърди художникът.

Атанас Хранов, художник: Картината само по себе си трябва да е свят. Тя не трябва да е огледало на този свят, в който ние живеем, тя трябва да е свят - отделен, различен.

И така с всяка своя картина Атанас Хранов ни пренася в нов свят, където цари абстрактното и нищо не е такова, каквото сме свикнали да го виждаме. Зайците в творчеството му са ключ към нова Вселена.

Атанас Хранов, художник: Прескачат се, надминават се реалният живот и този, който е измисленият, който е в картините. Той не е измислен всъщност. Той е рефлекс от усещането за едни други светове, които аз смятам, че са реални също.

Най-голямото вдъхновение художникът намира в приключенията. А несъмнено най-въздействащата му творба от тази изложба е скулптурата на Серафим - позитивният ангел-мечтател, разкриващ цяла една вселена, в която всеки от нас може да открие себе си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жан-Марк Еро: Ще докажем, че сирийският режим е виновен за химическата атака
Жан-Марк Еро: Ще докажем, че сирийският режим е виновен за химическата атака
Голям астероид премина безопасно край Земята
Голям астероид премина безопасно край Земята