Изоставено бебе е било открито снощи в столичния квартал "Люлин". Детето е на видима възраст около 6 месеца и е в добро здравословно състояние.

Повече - вижте във видеото

Не са изяснени причините, заради които това се е случило, но е ясно, че и двамата родители са искали да изоставят бебето. То е намерено в бл. 631 на 11 етаж на стълбичната площадка, а причината да бъде оставено точно там е, че в този блок живеят родителите на майката. Бебето е открито от съсед. Било е в добро състояние в този момент. До него са били оставени храна и памперси.

Йорданка Василева - инспектор детска педагогическа стая при 9 РПУ: И двамата родители не желаят да полагат грижи за детето. Оставили са го без да предупредят абсолютно никой. Съсед случайно го е видял бебето, оставено в детското столче на етажната площадка. На място е пристигнал мобилен екип към Агенция социално подпомагане, които са взели и настанили детето в дом за медикосоциални грижи ,,Св. Иван Рилски". Извършен е преглед. Бебето е в добро здравословно състояние.

След изоставянето на детето и след сигнала, който е подаден от съседа, родителите на майката на бебето не са реагирали. Това, което знаем за родителите на бебето, е че майката е на 24 години, а бащата - на 28.

В момента те са задържани за 24 часа, а наказанието, което предвижда Наказателният кодекс, е лишаване от свобода до 3 години в такива случаи. Очаква се утре да разберем малко повече информация, когато ще бъде гледана тяхната мярка за неотклонение

Откриха изоставено бебе в столичния квартал "Люлин"

Откриха изоставено бебе в столичния квартал "Люлин"

Изоставено бебе е било открито снощи в столичния квартал "Люлин". Детето е на видима възраст около 7-8 месеца и е в добро здравословно състояние.