НОВИНИ

Задържаха родителите на изоставено бебе в "Люлин"

Изоставено бебе е било открито снощи в столичния квартал "Люлин". Детето е на видима възраст около 6 месеца и е в добро здравословно състояние. Повече - вижте във видеото

Айше Сали
от Айше Сали
12:17, 10.10.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Не са изяснени причините, заради които това се е случило, но е ясно, че и двамата родители са искали да изоставят бебето. То е намерено в бл. 631 на 11 етаж на стълбичната площадка, а причината да бъде оставено точно там е, че в този блок живеят родителите на майката. Бебето е открито от съсед. Било е в добро състояние в този момент. До него са били оставени храна и памперси.

Йорданка Василева - инспектор детска педагогическа стая при 9 РПУ: И двамата родители не желаят да полагат грижи за детето. Оставили са го без да предупредят абсолютно никой. Съсед случайно го е видял бебето, оставено в детското столче на етажната площадка. На място е пристигнал мобилен екип към Агенция социално подпомагане, които са взели и настанили детето в дом за медикосоциални грижи ,,Св. Иван Рилски". Извършен е преглед. Бебето е в добро здравословно състояние.

След изоставянето на детето и след сигнала, който е подаден от съседа, родителите на майката на бебето не са реагирали. Това, което знаем за родителите на бебето, е че майката е на 24 години, а бащата - на 28.

В момента те са задържани за 24 часа, а наказанието, което предвижда Наказателният кодекс, е лишаване от свобода до 3 години в такива случаи. Очаква се утре да разберем малко повече информация, когато ще бъде гледана тяхната мярка за неотклонение

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детето на журналистка се появи в ефир
Детето на журналистка се появи в ефир
Млади лекари и студенти по медицина излязоха на протест заради спорна наредба
Млади лекари и студенти по медицина излязоха на протест заради спорна наредба