НОВИНИ

Откриха киноцентър и фондация на името на Робин Уилямс

в Ню Йорк бе почетена паметта на легендарния комик Робин Уилямс. На събитието бяха открити киноцентър и благотворителна фондация на негово име.

Георги Петров
от Георги Петров
08:34, 06.10.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Сградата на центъра "Робин Уилямс" бе построена по инициатива на американската Гилдия на киноактьорите. В нея ще се помещава камерен киносалон със 154 места и ще се предлага безплатно обучение на начинаещи актьори. Броят на упражняващите актьорската професия в американския мегаполис надхвърля 40 хиляди. Комикът Били Кристал бе сред гостите на откриването.

БИЛИ КРИСТАЛ: Робин беше изключително талантлив човек, но имаше и много нежен дух, който споделяше, беше мил с всички и мисля, че хората се нуждаят именно от това, когато времената станат тежки. Усещаш това, когато влезеш в тази сграда - Робин обичаше да прегръща всички и човек може да усети това, когато влезе в тази сграда.

Носителката на "Оскар" Упи Голдбърг заяви, че самият Уилямс е щял да посрещне новината за подобно събитие с откровена насмешка.

УПИ ГОЛДБЪРГ: Мисля, че това щеше да е най-смешното нещо, което е чувал, и че щеше да се шегува всячески с него. За мен лично няма как да кръстим достатъчно неща на него. По-скоро бих върнала самия него.

Сред останалите гости на откриването бяха актьори като Франк Азария и Бони Хънт, режисьора Бари Левинсън и дъщерята на Робин Уилямс - Зелда. След церемонията в новата сграда бе проведена дискусия върху творчеството на легендарния комик с участието на всички гости.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застрашават ли литиево-йонните батерии безопасността ни във въздуха?
Застрашават ли литиево-йонните батерии безопасността ни във въздуха?
​Парламентът ще приеме окончателно промените в Закона за МВР
​Парламентът ще приеме окончателно промените в Закона за МВР