НОВИНИ

Откриха кокаин и канабис в пробата на водача, убил велосипедист във Варна

Наличие на кокаин и канабис показва кръвната проба на Петър Здравков, който блъсна и уби балетиста от Варненската опера Мартин Чикалов. Това е резултатът от съдебно-химичната експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна. От там заявиха, че Здравков се е укривал, защото представеното от адвоката му удостоверение за промяна на постоянния адрес е подадено на 11 септември, малко преди обвиняемият да се предаде в полицията. Инцидентът стана на 10 септември, а извършителят, който няма шофьорска книжка, избяга от мястото на катастрофата. В момента Здравков е с постоянна мярка "Задържане под стража".

откриха кокаин канабис пробата водача убил велосипедист варна
bnt avatar logo
от БНТ
15:36, 17.09.2018
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Съдебно-химическата експертиза срещу 25-годишния неправоспособен водач е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис (марихуана) и кокаин. И двете вещества са в списъка с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим.

С определение на Варненския окръжен съд обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража". При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шевчович е първият кандидат на ПЕС за председател на ЕК
Шевчович е първият кандидат на ПЕС за председател на ЕК
13 именити българи станаха почетни граждани на София
13 именити българи станаха почетни граждани на София