Нарушения в качеството на водата в четири открити и 35 закрити басейна са открили от Столичната регионална здравна инспекция. Повече подробности за нарушенията в "Денят започва" обясни главен инспектор Марияна Петрова.

По думите й, в момента в откритите плувни басейни установените нарушения са свързани с химичните показатели за качеството на водата. Издадени са съответните предписания.

Проби се взимат и в активната част на деня, когато има посетители, за да се докаже, че самите пречиствателни съоръжения работят добре, препаратът се дозира добре и няма никаква опасност, допълни още експертът.

Чиста ли е водата в басейните в началото на сезона?

Чиста ли е водата в басейните в началото на сезона?

До момента няма отклонения във водата на откритите плувни басейни в София, каза д-р Десислава Драганчева от Здравна инспекция в "Денят започва". Напра...

Освен проверките на Регионалната здравна инспекция, задължение за изследване на водата имат и собствениците на басейни. Пробите се взимат всяка сутрин. Сигнали за замърсяване могат да се подават от граждани на дежурния телефон или на сайта на Регионалната здравна инспекция.