НОВИНИ

Откриха неправилно съхранявани боеприпаси

Боеприпаси стоят на открито в жегите в метални контейнери в село Белица. Прокуратурата в Трявна проверява случая след сигнал - става дума за честна фирма-производител, която не съхранява взривоопасните материали според предписанията. Вижте

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
22:24, 12.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Неправилно съхраняваните боеприпаси и пиротехнически изделия са открити в 41 метални контейнера.

Людмила Рачева - Окръжна прокуратура - Габрово: „Сигналът е подаден вследствие на извършена проверка от служител, работещ по линия „Контрол на общоопасните средства". Взети са мерки да бъде запазено местопроизшествието след извършването на огледа. Т.е. охранява се от полицията!"

По първоначални данни фирмата-производител има разрешение за извършване на подобна дейност, но това също ще бъде допълнително проверено. По случая вече е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е допуснал неправилното съхранение на взривните вещества.

Людмила Рачева - Окръжна прокуратура - Габрово: "Може да се каже, че действително няма опасност от самозапалване, взривове, т.е. опасност за населението няма!"
Йовка - жител на с. Белица: "То толкова години нищо не е станало!"
Стефан Павлов - жител на с. Белица: "Ако гръмне може да стане бела!"

Предстои извършване и на комплексна техническа експертиза от НВУ във Велико Търново, която ще установи вида на боеприпасите и допуснатите нарушения. След приключването й, взривните вещества ще бъдат иззети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
движение  без номера
движение без номера
 50 декара сухи треви и храсти изгоряха в Благоевград
50 декара сухи треви и храсти изгоряха в Благоевград